lézeres műtét

Lézeres visszérműtét

Lézerrel a visszér ellen? Igen, ma már ez is kezelhető lézerrel!

Mai rohanó világunkban a visszér kialakulásának problémája gyakorlatilag minden második embert érinti, a lézeres viszérműtét azonban tökéletes, egyszerű és gyors megoldást kínál a problémára.

A visszerek kezelése ugyanis esztétikai és orvosi szempontból egyaránt kiemelten fontos, hiszen a kezdetben panaszmentes visszerek fáradékonysághoz, görcsökhöz, állandó fájdalomhoz, de szélsőséges esetben akár lábszárfekélyhez is vezethet.

lézeres visszérműtét helyi érzéstelenítésben zajlik

A lézeres visszérműtét kizárólag helyi érzéstelenítésben zajlik, ami egyrészt védi a pácienst a fájdalomtól, másrészt a védelmet nyújt a szöveteknek a hőkárosodás ellen.
Ezt követően a megfelelő hullámhosszú lézerrel megtörténik a visszér elzárása.

bőr felsértése nélkül

A legkorszerűbb lézerberendezések ugyanis alkalmasak arra, hogy a bőr felsértése nélkül azon áthatoljanak és a mélyebb rétegekben található érelváltozásokra fejtsék ki hatásukat.
A kezelt ér kikerül a vérkeringésből, a későbbiekben kötőszövetes köteggé alakul át.

A lézeres visszérműtét után 1 órával már haza 4-5 nap után akár dolgozni is mehet!

A műtétet követően a kezelt területre előre kiválasztott szorítóharisnya kerül, majd a páciens egy órával a beavatkozást követően kísérettel elhagyhatja a kórházat, klinikát.

Kötéscsere és kontroll a műtét után 2-3 nappal szükséges, és a páciens 4-5 nap pihenés után visszatérhet mindennapi életéhez.

Esetleges kockázatok itt is vannak

Ahogyan minden sebészeti beavatkozásnak, a lézeres visszérműtétnek is lehetnek szövődményei, ám ezek meglehetősen ritkán jelentkeznek.

Előfordulhat olykor a visszér kiújulása, ami azonban megfelelő életmód mellett, azaz az egészséges testsúly megtartásával, sporttal, valamint a szauna, a közvetlen napfény és a forró fürdő kerülésével megelőzhető.

Mik a  lézeres visszérműtét előnyei?

A lézeres visszérműtét előnyei más módszerekkel szemben.