lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés az végleges.

A szőrtelenítés napjainkban gyakorlatilag központi témának tekinthető, hiszen manapság a testrészeket borító szőr az igénytelenség jele, és nem csak a nők esetében.

A szőrtelenítés elterjedt módjai, amilyen

  • az epiláló gépek használata
  • a gyantázás
  • a borotva
  • a legkülönbözőbb szőrtelenítő krémek

melyek azonban nem nyújtanak hosszú távú megoldást.

orvosi diódalézerrel történő lézeres szőrtelenítés

Az orvosi diódalézerrel történő lézeres szőrtelenítés gyorsan, elképesztően hatékonyan és véglegesen távolítja el a szőrszálakat a kiválasztott testtájról.

a lézeres szőrtelenítés

Működésének lényege, hogy az alkalmazott lézerfény a bőr mélyén rejlő szőrtüszők pigmentjeit veszi célba. Ahogyan az energianyaláb elnyelődik a szőrtüsző festékanyagában, a szőr növekedési zónája roncsolódik.
Ennek eredményeképpen a szőrzet mennyisége nagymértékben csökken, végül a megfelelő mennyiségű kezelést követően teljes mértékben eltűnik.

A lézeres szőrtelenítés nem villanófényes kezelés!

A lézeres szőrtelenítés folyamata során a készülék egyetlen, rögzített hullámhosszú fénnyel dolgozik. A lézeres szőrtelenítés a köztudatban gyakran keveredik az úgynevezett villanófényes, vagy IPL beavatkozással.
Utóbbi azonban a lézerrel szemben 550 és 1200 nm közötti hullámhosszú tartományban mozog, ami akár égési sérülésekhez is vezethet, ráadásul a kezelés után kialakulhat pigment zavar és a kezelt terület napra való nagymértékű érzékenysége is.
diódalézeres beavatkozás

A diódalézeres beavatkozás következtében a kezelt terület kipirulhat, illetve megduzzadhat, azonban ez 24 órán belül elmúlik, egyébként felületi sérülés nem tapasztalható, kötésre, utólagos kezelésre nincs szükség.

A lézeres szőrtelenítés biztonságos és tartós.

A kezelés biztonságos és az eddigi eredmények és kutatások szerint hosszú távon tartós, azonban a véglegessége nem bizonyított, hiszen a kezelés csupán néhány éve jött gyakorlatba, így évtizedes kutatásokra és megfigyelésekre egyelőre nem volt lehetőség.

Lézeres szőrtelenítés