A lézeres visszérműtét előnyei

Manapság szinte minden második ember küzd a visszérbetegség kíméletlen esztétikai és egészségügyi problémáitól. A kezdetben csúnyácska, majd egyre rondább kitüremkedések a megjelenési fázisban még kevés fizikai tünetet okoznak, ám, ha elhatalmasodnak, sok fájdalmat idézhetnek elő a betegek számára.

A lézeres visszérműtét előnyei

A betegség kialakulásában közrejátszhatnak genetikai tényezők, de várandósság idején, túlsúly esetén, sőt a sok fizikai- és álló munkavégzés következményeképpen is létre jöhet, sokaknál pedig egészen fiatalon, akár a húszas éveik elején is megjelenhetnek a betegség jellemzői.

Mivel nagyon sok probléma és nehézség forrása lehet a visszér, így mindenképp érdemes vele már idejében foglalkozni. Amennyiben a helyzet pedig már nem visszafordítható és a beteg állapota komolyabb beavatkozást igényel, akkor sem kell rögtön az altatásra és a sebészi szikére gondolni. A modern technológiának köszönhetően ugyanis már olyan lézeres visszérműtét végzésére is lehetőség van, amely nem jár semmilyen bemetszéssel.

A lézeres műtét legfőbb előnyei

Mindamellett tehát, hogy ez a beavatkozás nem jár külső vágással és látható hegeket sem hagy, helyi érzéstelenítéssel, altatás nélkül zajlik. A betegnek attól sem kell tartania, hogy napokat kell a kórházban, majd heteket otthon, lábadozással töltenie, ugyanis a visszérműtét után néhány órával már el is hagyhatja az ellátó intézményt, és akár már 4-5 nap múlva visszatérhet korábbi életéhez.

Természetesen varázsütésre nem oldódik meg a probléma, így a gyors gyógyuláshoz néhány alapvető szabályt mindenképp be kell tartani, és az orvos által meghatározott időben kötéscserére és kontrollra is vissza kell menni a kórházba.

Mi történik az érintett érrel?

Míg a hagyományos visszér-eltávolítás során akár az érintett véna kihúzására is sor kerül, a lézeres visszérműtét során nem ez történik. Mivel a műtét alatt semmilyen bemetszés nem történik, így az adott szakasz bár kikerül a vérkeringésből, fizikailag nem kerül ki a testből, hanem kötőszövetes köteggé alakul át.
Ez az új technológia tehát számtalan előnnyel és kismértékű fájdalommal szabadíthatja meg a pácienseket a kellemetlen visszértágulattól, ráadásul mindez rendkívül rövid és fájdalommentes lábadozási idő mellett történik.